5ebe5f2072aaf323604db793
Just nu: A$AP Rocky döms för misshandel – får villkorlig dom


Kommer ändå återvända till Sverige, enligt rapparens advokat.

 

 

Efter att ha stått åtalad för misshandel har A$AP Rocky nu precis fått sin dom från Stockholms tingsrätt. Rapparen kommer, tillsammans med sina två vänner, dömas för misshandel och får en villkorlig dom utan samhällstjänst. Detta då Tingsrätten konstaterar att det inte förelegat en nödvärnssituation. Åklagaren hade tidigare yrkat på sex månaders fängelse för de tre åtalade samt att de skulle betala 139 700 kronor i skadestånd till offret. Men nu står det klart att de får betala 12 500 kronor till målsäganden. De ska även betala 201 526 kronor för 19-åringens rättegångskostnader.

 

Den villkorliga domen innebär att A$AP Rocky inte behöver återvända till Sverige, då det är en dom som ses som ett alternativ till fängelse. Istället får man en prövotid på två år, utan övervakning, där inga andra brotts får begås.

 

På en pressträff efter domen berättar rättens ordförande Per Lennerbrant att den sammantagna bilden av bevisningen var komplex och att man lagt stor vikt vid två kvinnors vittnesmål som ska ha motbevisat en nödvärnssituation. En stor del av bevisningen och i bedömningen av misshandeln har handlat om vare sig målsäganden misshandlades med tillhyggen, i detta fall en flaska, men detta anser Tingsrätten att det inte går att bevisa att Rocky och de två andra ska ha gjort.

 

A$AP Rockys team har tre veckor på sig att överklaga domen, som i så fall skulle tas upp av Svea hovrätt. Åklagaren och/eller målsäganden kan också överklaga domen. I en intervju säger rapparens advokat att Rocky är otroligt besviken då man hoppades på en frikännande dom, men att man samtidigt aldrig haft anledningen att tvivla på en rättvis rättegång. Angående en överklagan säger han:

 

“Det är alldeles för tidigt, vi måste sätta oss ner och smälta det.”

 

Samtidigt utlovar Jovovic att A$AP Rocky kommer att komma tillbaka till Sverige, trots att Flacko tidigare sagt det motsatta. “Han kommer tillbaka, 100%”, säger han på pressträffen.

 

Efter att ha återvänt till USA häromveckan dök Rocky upp på Kanye Wests söndagsgudstjänst för att sedan spendera tid i studion med Tyler, the Creator och i helgen gjorde han sitt första uppträdande sedan häktningen när han spelade på i Real Street Festival i Anaheim, Kalifornien. Han sade då till publiken:

 

“I’m so happy to be here right now. That was a scary, humbling experience but I’m here right now. God is good, man, you know what I’m saying. People who ain’t even fuck with me felt sympathetic for my situation, people was praying for me and that uplifted me when my spirits was low. I can’t thank y’all enough, man that was crazy, thank you. Hiphop never looked so strong together.”

 

Rapparen greps i samband med festivalen Smash x Sthlm i juli och spenderade drygt en månad i svenskt häkte, där han beräknas ha förlorat 16 miljoner kronor i intäkter.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL