5ddd479890586538a7456db3
asap-rocky-LS
Just nu: A$AP Rocky blir kvar i Sverige – begärs omhäktad


Kanye West, Kim Kardashian och Donald Trump är nu involverade.

 

 

Alldeles nyss kom beskedet att A$AP Rocky blir kvar på Kronobergshäktet i Stockholm. Åklagaren har begärt om förlängd åtalstid och får till torsdag nästa vecka på sig att färdigställa förundersökningen. Rapparen kommer även begäras omhäktad av åklagaren.

 

– Vi har arbetat intensivt med utredningen och behöver nu på oss till på torsdag i nästa vecka för att förundersökningen ska kunna färdigställas. Så länge förundersökningen pågår kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer, säger kammaråklagare Daniel Suneson, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande som citeras av Aftonbladet.

 

I eftermiddag kommer omhäktningsförhandlingar hållas i Stockholms tingsrätt och förlängningen gäller även de två andra personer i Rockys sällskap som hålls häktade. Det pågår också en utredning mot en av de målsägande, som man får anta är personen som slog A$AP Rockys livvakt, vad gäller ofredande, misshandel och försök till misshandel. Ett beslut kring den personen ska fattas senast den 25:e juli.

 

TT rapporterar att USA:s biträdande utrikesminister Carl Risch, som ansvarar för konsulära ärenden, kommer att flyga till Sverige under dagen för att träffa rapparen. Detta bekräftas även av UD. Enligt TMZ ska nu även Vita Huset vara inblandat då Kanye West och Kim Kardashian uppmanat Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner att driva frågan vidare till presidenten. Detta verkar också bekräftas av Kim Kardashian som retweetat TMZ:s artikel på Twitter.

 

 

A$AP Rocky häktades först den 5:e juli misstänkt för misshandel. Trots påtryckningar från både fans, rapkollegor och senast även Rod Stewart och myndighetspersoner i USA – blir han än så länge inte släppt från Sverige.

 

**Texten uppdateras**

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL