5ce71aed01aeb73c390c1be3
g-eazy-S
G-Eazy har dömts vid Stockholms tingsrätt efter nattklubbstumult


 

 


UPDATE:

 

G-Eazy har fått sin dom efter torsdagens nattklubbsbråk. På fredagen dömdes han till villkorlig dom samt böter om 80 000 kronor. Oakland-rapparen släpps på fri fot omedelbart, vilket innebär att den pågående turnén kan fortsätta. Aftonbladet citerar G-Eazys ord från rättegången där han var ångerfull:

 

“Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det är inte en reflektion av min dignitet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta.”

 

 

– – – – –

 

På onsdag kväll uppträdde G-Eazy i Stockholm och begav sig efter spelningen för eftefest på nattklubben Solidaritet vid Tele2 Arena. Enligt medieuppgifter ska G-Eazy ha hamnat i bråk med ordningsvakter vid en VIP-sektion där han befann sig med flickvännen Halsey och sällskap. Vittnen uppger till Aftonbladet att rapparen “var mycket våldsam”. Händelsen ska ha föregåtts av att en utomstående person ville ta en bild tillsammans med rapparen, varpå någon i sällskapet kastade telefonen i golvet. Bråk uppstod mellan 10-15 personer och ordningsvakter omhändertog därefter G-Eazy.

 

Polisen kom till nattklubben och grep rapparen som nu begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman. Misstanke om innehav av droger har även förekommit. Se videoklipp nedan från när G-Eazy greps här! Åklagaren Carl Mellberg säger vidare till Aftonbladet:

 

“Anledningen till att han begärs häktad är att jag anser att det finns en risk att han avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Det finns en flyktfara.”

 

 

G-Eazy ska uppträda i Köpenhamn på söndag. Hurvida spelningen blir av är i dagsläget oklart.

 Publicerat:
Redaktionen5ce2597101aeb74f372e7cc2
NULL