5cde9d7a01aeb755072a6323
FrejLarsson-Minnesluckor-S
Frej Larsson planerar boksläpp – öppnar “minnesluckor” varje advent


 

 

Frej Larsson (Slagsmålsklubben, Maskinen, Far & Son) är hjärnan bakom hits som “Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)” och “Mitt team”, den officiella låten till fotbolls-EM i Frankrike 2016. Men också bakom uppmärksammade upptåg som pizzasliceattacken mot Jimmie Åkesson och byggandet av en gayklubb på rysk mark som resulterat i ett åtal på Åland.

 

Nu vill han förstå sig själv – genom att öppna sina ”minnesluckor” och berätta om händelserna som formade honom. Från uppväxten med en missbrukande pappa i Ronneby till Grammisgalor och Max Martin.

 

– Det finns väldigt många som har stories om mig. Vissa har hänt. Andra inte. Så funkar det för mig själv med. Jag försöker lägga ett pussel, säger Frej Larsson.

 

De första fyra delarna av hans berättelse släpps som ljudbok varje advent med start den 3:e december – inlästa av Frej själv.

 

– Jag tänker på de som aldrig har läst en bok. På sådana som min polare Öring som inte kan läsa och skriva. Som redan från tidig ålder pekats ut som freaks av stränga svenskalärarhänder, säger Frej Larsson.

 

I en av de första delarna berättar Frej bland annat sanningen om EM-låten “Mitt team” som fick Svenska Fotbollförbundet att rasa mot artistens drogliberala inställning, mötet med Zlatan – och en nära döden-upplevelse på Camp Sweden.

 

Samtidigt fortsätter han minnesarbetet. Och siktar på en hel bok nästa år.

 

– Arbetsnamnet är “50 Shades of Frej”, säger Frej Larsson.

 

Berättelserna har sammanställts tillsammans med journalisten Jakob Nilsson. ”Minnesluckorna” ges ut av Malmöförlaget Bokfabriken och kommer också som e-bok.

 

 

 

 

Förra veckan släppte Frej Larsson EP:n “Bland streckgubbar och linjemän” tillsammans med ODZ och Canto.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL