snoop-dogg-common-rza-i-the-simpsons-l
“Coach Snoop” – ny dokumentärserie på Netflix med Snoop Dogg


 

 

Välkommen till SYLF, eller Snoop Youth Football League, där unga stadskillar hårdtränas för en chans att få byta ut det tuffa förortslivet i Los Angeles mot en ärofylld karriär inom amerikansk fotboll. I den här nya Netflix-producerade dokumentärserien får vi följa hiphop-artisten Snoop Doggs färdigheter långt borta från inspelningsstudion. Som certifierad fotbollscoach leder han en helt egen ungdomsliga – ”Snoop Youth Football League” – mot ära och berömmelse. Starkt motiverad av sin egna brokiga bakgrund berättar Snoop själv om sina upplevelser och svårigheter som tonåring i Long Beach, Kalifornien på det tidiga 80-talet. Dokumentärserien visar en helt annan och mer intim sida av den världsberömde rapparen när han försöker få en grupp utsatta trettonåringar att tro på sig själva och kämpa för sina drömmar. Målet är förstås att få spela mot de bästa ungdomsligorna och vinna de bästa och största bucklorna i Big League-serien.

 

 

Att åka på fotbollsresa till USA och se storlag som Chicago Bears, Philadelphia Eagles eller New England Patriots spela är något som inte bara ungdomarna i Snoop Doggs SYLF-liga drömmer om. NFL-resor till USA arrangeras årligen men de kan oftast bli en dyr historia eftersom både biljetter och flyg ingår i priset. Drömmer du om att åka på en stjärnspäckad fotbollsresa till USA? Få snabbt reda på var du kan hitta marknadens bästa reselån, blancolån och privatlån på nätet hos Sambla, nya generationens låneförmedlare.

 

 
I en intervju från 2015 för den brittiska tidningen The Times berättade Snoop Dogg om utmaningarna som mentor för en väldigt annorlunda ungdomsliga:
“It’s going to be hard for them, as black men… So I try to prepare them for the good, the bad and the ugly, and teach them to walk as respectable men in the world.” Rapparen har redan spelat in en miniserie för sportkanalen ESPN som följer sonen Cordells karriär som fotbollsspelare och skapandet av den ideella ungdomsligan SYLF. Men nu har alltså en ny, efterlängtad dokumentärserie lanserats på Netflix. Coach Snoop består av 8 avsnitt som filmats under 2016. Det första avsnittet hade premiär den 2 februari.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL