5c5400e3cd8dc20b6e1b4d12
Myfirsthiphopbook-S
Bildboken “My First Hip Hop Book” släpps i nyutgåva


Ingen är för liten för de fyra elementen!

 

 

Under 2012 släpptes “My First Hip Hop Book” för första gången av Martin Ander. Den grafisk formgivaren, tecknaren och printmakaren har sina rötter i Stockholms graffiti och skateboardkultur vilket resulterade i, precis som det låter, en annorlunda och rolig bilderbok om hiphopkulturen. I boken sätts vanliga sammanhang och föremål in i ett hiphopsammanhang och den som kan sin grej kommer känna igen legenderna som porträtterats. Boken beskrivs som följer i ett pressutskick:

 

Hus, tunnelbana, vänner och bilar. Barnen pekar på vardagliga företeelser och föremål men som i My First Hip Hop Book är porträtterade i ett hiphopsammanhang. Här finns kepsen, sneakers, sprayburken och DJn, och den som kan sin hiphop känner lätt igen legenderna. Boken sträcker sig över ett dygn och på varje sida finner vi olika vardagssituationer som barnen kan relatera till.

 

Boken kommer nu släppas igen i en engelsk utgåva. “My First Hip Hop Book” släpps igen den 21:a mars. I Kingsize Magazine nr 4 2018 återfanns en intervju med författaren, då aktuell med boken “Ouff!”.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL