tommy-dr-dre-S
Svenske producenten Tommy Black tilldelas SKAP-pris


 

 

Varje år hyllar SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare, svenskt musikskapande genom att dela ut priser till dem som skapar musiken vi älskar. Nu delar SKAP ut 22 priser i kategorier som t.ex Hip hop, Metal, Pop, Rock, Film- och spelmusik med mera. SKAP:s ordförande Alfons Karabuda säger i ett pressmeddelande:

 

 

“Det som skiljer SKAP:s priser och stipendier från många andra i branschen är att de inte bara utgår från kommersiella framgångar utan sätter ljuset på kvalitet, och är ett erkännande och tecken på uppskattning från andra kollegor. Det gör att de handlar om så mycket mer än prissumman, fortsätter Karabuda. När jag ser dagens stipendiater blir jag inte bara glad utan också stolt över vad svenska musikskapare åstadkommer år efter år.”

 

 

Vinnare av SKAP:s Hip hop-pris i år är Fredrik Halldin, mer känd som Tommy Black för Kingsizeläsare. Han har samarbetat med Kendrick Lamar, Ab-Soul och en rad svenska artister som Chapee med flera. På bilden ovan syns Tommy Black med legendariske Dr. Dre vid ett besök i Los Angeles vintern 2016. Juryns motivering lyder:

 

“En beatmakare som få känner vid namn men alla har hört. Hans souldränkta musik tagit honom ända in i hiphopens finrum.”

 

 

 

 

Lyssna på Tommy Blacks album från 2013:

 Publicerat:
RedaktionenNULL