5df24bf1aa4df00f45798272
Simon-Emanuel-Skyll-Pa-Sthlm-S
Simon Emanuel släpper nya albumet “Skyll på Sthlm”


 

 

Det var för mindre än en månad sedan som Simon Emanuel utannonserade sitt fjärde album under eget namn och sjunde totalt (som Paragon). Sedan släpptes singlarna “På min väg” och “Säker” med Mhina och nu är alltså albumet ute i sin helhet. Sin vana trogen består det av tolv spår och är helt producerat av Chips (tidigare Sum Comfort). Utöver Mhina gästas “Skyll på Sthlm” av Min Stora Sorg. Skivan släpps via hans egna nyskapade etikett Ensemble. I ett pressmeddelande beskriver Simon processen bakom albumets tillblivelse:

 

 
“Efter förra albumrundan så hamnade jag i lite av ett vakum. Det krävdes en nedflyttad norrlänning och producent vid namn Chips (tidigare Sum Comfort) att få mig inspirerad att börja skapa igen.

Vi påbörjade låt efter låt i över ett år innan vi beslöt oss för att faktiskt sy ihop ett album. Vår deadline var som så: ha klart detta innan min dotter kommer till världen. Vi hann nästan…

Så man hör både tankar och nojor inför vad som komma skulle (Schackspel i Kungsan), samt löften till den lilla när hon väl var här 🙂 (Gonzarelli Dog Aldrig).

Jag ser albumet som en hommage till Stockholm. Ibland kärleksfullt, ibland bitterljuvt, ibland argt. Jag kunde inte komma på en mer passande titel till detta projektet: “det här är jag, det här är vi, skyll på Stockholm för allt vi är”. Så gick tankarna.”

 

Läs musikredaktör Malkolm Landréus recension av skivan HÄR!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL