5c5400e3cd8dc20b6e1b4d12
Kingsizemagazine.se
Kolla in nya singeln & videon från Movits! – “Röksignaler”


Idag släpps singeln “Röksignaler” som är det första smakprovet på bandets tredje skiva, som kommer i sommar.

 

Det senaste ett och ett halvt åren har Movits! hunnit med det mesta. Efter det hyllade albumet “Ut Ur Min Skalle” har trion från Luleå varit på två turnéer i Japan, varit en sväng i USA och giggat nästan överallt i Europa.

 

Singeln “Röksignaler” är ett första smakprov på vad som komma skall när killarna bryter upp dörren till sin studio senare i år.

 

– Det känns inte helt fel att använda en filmterm för att beskriva denna låt. Ja, vi gillar spagetti-western och soundtrack av Morricone. Öknen i Joshua Tree inspirerar till att skapa musik. Och ja, Django Unchained är årets hittills fetaste film! Om “Röksignaler” får dig att tänka på en kisande Clint eller en sträv Tarantino blir vi inte överdrivet ledsna. Vi lovar, säger Joakim Nilsson om singeln.

 

När det var dags att göra musikvideon till singeln ville dom att den skulle förstärka stämningen och matcha miljön med musiken. Det stod därmed helt klart att de inte kunde filma i Sverige. När bandet avslutat sin USA-turné bestämde dom sig för att flyga in ett filmteam från Sverige som mötte upp dom i LA med en husbil. Dom skulle filma på klassisk mark. Dom satte sig i en bil som tre timmar senare hade tagit dom till Joshua Tree National Park.

 

Lyssna via Spotify!

 

 

Foto: Daniela Trujillo

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL