Eminem 20-årsjubilerar med “The Slim Shady LP” – släpper nyutgåva med tio extra spår


 

 

Eminems andra studioalbum “The Slim Shady LP”, och debutskiva på storbolag, släpptes den 23:e februari 1999. Albumet blev Marshall Mathers stora genombrott, där samarbetet med Dr. Dre tog hans karriär till en ny nivå. I Kingsize Magazine nr 2 2018 stod att läsa om albumet:

 

Även om ”The Slim Shady LP” var omvärldens introduktion till Eminem var det föregångaren ”The Slim Shady EP” och singeln ”Just Don’t Give A Fuck” som fick honom signad av Dr.Dre och skapade hajp i underjorden i början av 1998. Det var här vi blev introducerade för alter-egot Slim Shady, som skulle lägga grunden för hela Eminems karriär. Ett alter-ego som lät honom använda sin vildaste fantasi och komma upp med de galnaste, våldsammaste och roligaste sätten att rappa om sex, droger, våldtäkt och mord. ”The Slim Shady LP” var som en motståndskamp mot glädje. Låtar som ”If I Had” och ”Rock Bottom” beskrev ett avgrundsdjupt mörker som blev trösten för alla som kände sig ensamma, utstötta och övergivna. Ett album som räddade Dr. Dres karriär efter en floppartad start med egna skivbolaget Aftermath och ett album som skulle bli starten på en tidigare oöverträffad era av hiphopdominans.

 

 

I dag släpps så en jubileumsutgåva av albumet, “The Slim Shady LP – Expanded Edition” med hela 10 bonusspår, främst med acapellor och instrumentaler. Lyssna nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL