5ddd479890586538a7456db3
Cherrie-Spotify-S
Cherrie släpper Hov1-cover och ny singel


 

 

Förra veckan tog Cherrie över Hornstullskvarteren med sitt eget block party för Red Bull Music Festival och i början av maj kom nya mixtapet “OG”. Under våren har hon även varit en av de artister som gästat Spotifys studio för att spela in Spotify Singles – där artister vanligtvis gör en cover och en nytolkning av en egen låt.

 

Som cover valde Cherrie att göra en egen tolkning av Hov1s “Auf Wiedersehen”. I hennes version tar hon avstamp i ett uppbrott.

 

“Auf Wiedersehen handlar om att ta avsked från någon som betytt mycket för en, men som tar mer energi än vad man får tillbaka. Det är så sjukt viktigt att lämna de saker och personer i livet som tynger en bakom sig, så det kändes fint att göra en sån här version av låten. Förhoppningsvis kan den inspirera och ge energi till dem som behöver det.”

 

“Den finns så mycket lycka och glädje i låten trots att den handlar om något fett tungt. Men det är så det känns med ett farväl – det är jobbigt men frigörelsen gör en starkare.”

 

I april gick Cherrie ut med en efterlysning på sin Instagram där hon berättade om inspelningen och sökte efter fans som ville backa henne. Närmare 300 personer hörde av sig och 7 trogna fans bjöds även in att gästa på den andra, helt nya låten “Ledaren”.

 

“Sju av mina tjejer hängde med mig in i studion med deras sjukt tunga energi och gjorde den här låten väldigt speciell. Studion är min favoritplats i hela världen så jag är glad att jag fick bjuda in mina systrar och dela min värld för en dag.”

 

“Att spela in och hänga med Cherrie fick mig att inse att alltid sikta högre. Hon pratade mycket om att nå sina mål oavsett vad, och att man kan om man vill. Hur lång tid det än tar. Hennes ord inspirerade mig då jag kommer från en liknande bakgrund och kan relatera till hennes ord!“, berättar Winta Mogos – en av de fans som var med under inspelningen i studion.

 

I sommar spelar Cherrie på ett flertal festivaler i Sverige och i Oslo – bl.a på Musikens Makt och Öland Roots. Lyssna på låtarna nedan!

 

Här ser du Cherrie i sommar:
16 juni Holmlia /Oslo
12 juli Öland Roots / Stora Frö
2 aug Musikens Makt / Luleå
12 sep Gröna Lund /Stockholm

 

 

 

 

Foto: Spotify / Paulina Torbjörnsen

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL