5ebe5f2072aaf323604db793
Blen-Större-än-oss-s
Blen släpper debut-EP:n “Större än oss”


“…nu är tiden den rätta för att satsa på min solokarriär.”

 

 

Blen har tidigare hörts med stora namn Ison & Fille, Mwuana och Gee Dixon, samt på en rad egna singlar de senaste åren. Idag släpper hon sin debut-EP “Större än oss”. I de sju låtarna skildrar hon vår samtid genom svensk r&b med texter om black pride, ärlig fylla och om det vardagliga livet i förorten ur ett kvinnligt perspektiv. “Större än oss” är skapad tillsammans med Redline Recordings, Moms från Mohammed Ali, Aki från Labyrint och Mack Beats.

 

– Jag har njutit av att utvecklas i lugn och ro, men nu är tiden den rätta för att satsa på min solokarriär, säger Blen.

 

EP:n beskrivs handla om vår samtid i Sverige och Skärholmen idag, där lyssnarna får lära känna artisten och personen Blen.

 

– Den här EP:n handlar om samhället och är samtidigt som en vardagsbetraktelse från mitt liv. Det finns inte så mycket musik som handlar om oss i 30-årsåldern. Vi som har erfarenhet av hur det är att leva i relationer och som sett hur situationen förändrats i förorterna. Texterna handlar också om att ta plats, ur ett kvinnligt perspektiv, berättar Blen.

 

Lyssna på “Större än oss”, som gästas av Moms, och se musikvideon till titelspåret i regi av Fernando Illezca nedan.

 

 

 

 

 

 

Foto: Art by Esse

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL