Saga Berlin-s
Saga Berlin gästar “Konst som motstånd”


 

 

I Stora Teaterns samtalsserie “Konst som motstånd” lyfts konstnärer fram som använder sitt konstnärskap för att påverka och skapa förändring. Nu är det dags för Saga Berlin att delta i ett samtal under vårens sista pratstund i serien.

 

Saga Berlin, som ofta arbetar under artistnamnet “Niceguzz”, har bland annat uppmärksammats för sina musikvideor. Under 2016 var hon nominerad till Grammisgalan i kategorin “Årets musikvideo” för videon till Cherries “Tabanja”. Konstnären fick också enorm medial uppmärksamhet för sitt konstprojekt “Uppfinn nått eller dö”, där hon ville “Omdefiniera perspektivet på klotter till ett naturporträtt”. Skapandet av ett graffitiverk i Hägerstensbadet fotograferades och filmades och verket ledde till att hon senare åtalades för grov skadegörelse. Berlin var också en av dem som skadades svårt i terrordådet på Drottninggatan under 2017.

 

 

“Konst som motstånd” har tidigare gästats av bland annat Silvana Imam, Pussy Riot-medlemmen Maria Aljochina, Anna Odell bara för att närma några få. Saga Berlin äntrar scenen på Stora Teatern i Göteborg den 23:e april.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL