ortens-poet-on-tour-2019-LS
Klart för “Ortens Bästa Poet On Tour” i höst – se datum och medverkande poeter


 

 

Tävlingen “Ortens Bästa Poet” har under flera års tid lyft fram en lång rad talanger inom poesi och lyrik. Nu lanserar Kulturuhuset Stadsteatern och Förenade Förorter “Ortens bästa poet on tour”. Förenade Förorter är en ideell förening som arbetar med organisering, folkbildning och kultur.

 

“Ortens bästa poet on tour” är en helt ny poesiföreställning av och med några av vinnarna från Förenade Förorters tidigare poesimästerskap “Ortens bästa poet”. Poesiföreställningen kommer under hösten turnera runt om i Stockholm. En av Förenade Förorters grundare, Bipasha Huq, säger via ett pressmeddelande:

 

“När Ortens bästa poet blev ett avslutat kapitel började vi fundera på vad nästa steg skulle kunna vara. Vi väljer att i år samarbeta med Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och gör fem föreställningar ihop. Vi arrangerar tillsammans Ortens bästa poet on tour, en poesiföreställning med några av våra vinnande poeter och poeterna som ligger bakom tävlingen. Vi lovar publiken gamla favoriter och nyskrivet material.”

 

 

 

De medverkande poeterna i “Ortens bästa poet on tour” är:

 

Farhiya Feysal

“…vann Ortens bästa poet 2018 vilket gjorde henne till den första kvinnan någonsin att vinna mästerskapet. Därefter har hon bland annat uppträtt på Grammisgalan 2019 med dikten Osäker grabb.”

 

 

Iman Talabani

“…kom på andra plats i Ortens bästa poet 2016. Hon har kallats Farstas egen diktdrottning och imponerade med sin dikt Tillfällig som hon framförde under finalen. Sedan en tid tillbaka driver hon, under eget namn, sin egen YouTube-kanal.”

 

 

Liban Abdule

“…utsågs till 2016 års vinnare av Ortens bästa poet. Hans dikt Svart kvinna, som handlar om den strukturella rasismen som den svarta kvinnan får utstå, fick enormt genomslag efter mästerskapet 2016.”

 

 

Ahmed Hassano

“…kom på andra plats i Ortens bästa poet 2018 där han bland annat framförde dikten Bönen, om att inte tappa tron, att göra det man vill i livet.”

 

 

Simon Matiwos

“…vann Svenska mästerskapet i Poetry Slam 2015. Han är även en av grundarna till Ortens bästa poet (2015–2018) och har varit med både som arrangör och jury.”

 

 

 

Föreställningen kommer gå att se i Skarpnäck, Farsta, Husby, Östberga och Vällingby. Bakom föreställningen står Saman Sokhanra, en av Förenade Förorters grundare och benämnd “poetledare” i projektet. Urpremiär blir den 19:e oktober på Skarpnäcks Kulturhus.

 

 

ORTENS BÄSTA POET ON TOUR

19 oktober Skarpnäcks Kulturhus kl. 18.00

2 november Fanfaren Farsta kl. 18.00

6 november Folkets Husby kl. 18.00

9 november Östberga Kulturhus kl. 18.00

23 november Kulturhuset Stadsteatern Vällingby kl. 18.00

 

Biljetterna släpps den 17:e augusti i samband med Kulturhuset Stadsteaterns höstsamling på Sergels torg, där poeten Farhiya Feysal kommer att ge ett smakprov på kommande föreställning.

 

 

Se finalen i Ortens Bästa Poet 2018 nedan:

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL