5ce71aed01aeb73c390c1be3
5cffc05b01aeb7709a13d413
Kingsizemagazinze.se
Kutmah & Flako (UK) på Kåken i Stockholm 28:e september


Red Bull Music Academy & Flaco Productions presenterar Dj set by Kutmah (UK) & Live set by Flako (UK.

 

KUTMAH:
När man talar om Kutmah, är det frestande att använda ett epitet som ” den bästa DJ du aldrig hört “, eller ” bäst bevarade hemlighet “.  Justin McNulty föddes i Brighton, England av en egyptisk mor och skotsk far. Han flyttade till USA när han var 12 år gammal och växte upp i Hollywood, Kalifornien.  Det var här där Justin blev Kutmah och slutligen gjorde sig ett namn som en begåvad underjordisk konstnär & DJ.Kutmah blev en medlem av LA:s Dublab-kollektiv och sedan år 2004 grundade han den berömda klubben Sketchbook ” somformade och grundlade rötterna till den numera ökända Beat-scenen i L.A .

 
Som en medarbetare i Flying Lotus Brainfeeder-kollektiv, är hans mixar från hans tid på västkusten legendariska bland de som vet , och han har också släppt flera egenproducerade skivor- trots att han främst är en DJ , med fundamentet i Hip Hop och en skivsamling som sträcker sig långt bortom genren. Sedan sin tid i LA, har Kutmah flyttat tillbaka till England och är för närvarande bosatt i London. Han driver nu ner en show på NTS Radio.

 

FLAKO:
Oavsiktligt ”off the grid” och engagerad i evolutionen av sitt personliga sound är Flako mer av en Soul-dokumenterare än en vanlig beat maker . Med rötterna i Chile, uppvuxen i Tyskland , och för närvarande boende i London via Berlin – är mannen själv en palett av olika smaker. Hans särskilda ljudbild är en blandning av varma analoga färger och banbrytande design.

 

Hans författarskap präglas av uppenbar sinnesrörelse.
I en värld avtrubbad – fylld av sarkasm och förpackad i plast, är han ett exempel på en konstnär som är orädd för sin mänsklighet. Inte en linslus för rampljuset, det finns ingen gimmick till hans hantverk-” för slutändan handlar det bara om ärlig, välskriven musik. Det finns en känsla av frihet, intimitet och djup och ljudet av London på producenten Flakos senaste EP Eclosure. Det är inte på så sätt att en överbelastning av idéer kan bli överväldigande, men att ett nät av akustiska och elektroniska ljud kan väva en kokong av välbefinnande runt dess lyssnare. Släppt på nystartade skivbolaget East London Five Easy Pieces förra månaden får du fyra spår som kan erbjuda utrymme och verklighetsflykt genom subtila texturer du kanske inte förväntar dig att hitta från en person med hemvist i en stad mest känd för sina gråa och tråkiga vintrar. Men i en värld där binära motpoler är en allt större del av vår vardag blir dessa låtar en sorts dubifierade utflykter till en svunnen tid. Där man sveps med av en lätt bris genom ”Honey Drips” för att sen ges konstgjord andning i den bubblande ”Lions Mane”.
”Eclosure” är troligen det närmsta man kan komma att beskriva naturen elektroniskt. Omslaget är ett digitalt manipulerat foto av Clemens Fantur, där huvudfiguren tagits bort för att skapa en siluett som öppnar upp till ett parallellt universum på ett virtuellt, ekologiskt plan. En bra representation av det visuella och själfulla ljudlandskap som uppkommer av fLakos melodiösa nyfikenhet.

 

Darío Rojo Guerra är en världsmedborgare född i Chile och uppvuxen i Tyskland. Som gjort avtryck världen över. Möjligen är det orsaken till hans utomjordliga ljudutflykter från de urbana omgivningarna. Där stenhårda samplingar absorberas i bubblande ljudlandskap som löses upp i drivande trumbeats och oväntade stopp. För att sen avlösas av Guerras typiska, nästan spöklika sånginsatser.

 

Plats: Kåken

28:e september

Tid: 21.00 – 02.00

 

 Publicerat:
Redaktionen5ce2597101aeb74f372e7cc2
NULL