GZA_-sverige-2018-S
GZA / The Genius (Wu-Tang Clan) till Sverige i september


Se trailer för Netflix-serien “Liquid Science”.

 

 

Wu-Tang Clan-medlemmen GZA, även känd som The Genius, kommer till Sverige på sensommaren för att framföra sitt kultförklarade album “Liquid Swords” från 1995 samt Wu-Tang-klassiker och annat solomaterial. Det blir spelningar i i både Göteborg och Stockholm i början av september!

 

Albumet “Liquid Swords” producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA och gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Skivan anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen. Redan under 1980-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol’Dirty Bastard & RZA som hette All in together now. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet “Enter The Wu-Tang (36 Chambers)”.

 

 

GZA arbetar även på ett nytt album med titeln “Dark Matter” och förhoppningsvis får vi höra något från skivan under konserten. Skivan blir hans sjunde soloalbum, och han har bl.a. valt att arbeta tillsammans med den Oscarsbelönade kompositören Vangelis. Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet som Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar.

 

 

GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter “Liquid Science”. I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och pratar bl.a. om hur modern vetenskap har förändrat våra liv. Se trailer här!

 

 

 

GZA / The Genius live i Sverige
Måndag 3:e september – Pustervik, Göteborg
Biljetter & info: www.pustervik.nu

+ warm-up DJ Kristus

 

 

Tisdag 4:e september – Debaser Strand, Stockholm
Biljetter här!

+ warm-up DJ Viet-Naam

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL