Stor-mellanraderna-s
STOR: “Jag älskar hiphop mer än någonsin”


Aktuell med sitt tredje efterlängtade album “Under broarna” besökte STOR Kingsize-källaren och intervjuprogrammet “Mellan Raderna” för att prata om visionen bakom skivan, hur han skrev sitt kärleksopus “Vägen hem”, varför han lämnade Redline och viljan att göra något annorlunda. Han reciterade även dikten hans pappa skrev inspirerad av skivan och bjöd på live-rap!

 

 

Att STOR är en av landets största rappare råder det knappast något tvivel om. Trots att han varit sparsam med att släppa musik lämnade han redan med debuten “Nya skolans ledare” (2009) ett tillräckligt stort avtryck för att cementera en viktig plats inom svensk rap och den legendariska institutionen Redline Recordings. Sedan dess har han dessutom vunnit både P3 Guld och Grammis, men på tredje plattan “Under broarna” letade han efter nya utmaningar och nya sätt att uttrycka sig.

 

– Det är också för att jag börjar bli gammal, mannen. Jag pallar inte. Det är också hur man vill leva livet, vad man har för värderingar och hur världen ser ut. Vad alla håller på med. Jag känner mig inte bekväm med att rappa om, du vet, “jag är bäst lalala”. Jag orkar inte, det känns som att alla är så. Förstår du? “Jag är bäst, kolla på mig, kolla på mitt Instagram, jag mår så fucking najs fast jag är fett ledsen”. Man pallar inte, du vet. Det känns bara larvigt. Jag lyssnar på sån musik när jag är full och diggar det, men när jag är nykter tänker jag bara “Vad säger folk? Vad lyssnar vi på?”. Det är inget fel och det är kul men det måste finnas en balans också. Och om jag kan bidra med den balansen är jag fett glad.

 

 

“Under broarna” är inte bara en symbolisk titel för Stockholm utan beskriver också det liv som STOR och barndomsvännen och producenten Charlie Bernardo enligt egen utsago har levt. Och för att den röda tråden skulle bli ännu tydligare och betydelsefull fick den även en dikt av hans far, inspirerad av skivan.

 

– Jag sa “pappa kan du skriva en dikt som heter ‘Under broarna’?” Han bara “vad är ‘under broarna’?” Jag sa “det är livet jag har levt när jag har gjort den här skivan med Charlie”. Vi har bara levt som vagabonder under broar är också Stocholm, allt från Västerbron till bron mellan Masmo och Fittja, Rinkeby och Kista, det spelar ingen roll. Så han skrev den och han mördade den alltså.

 

 

 

Imorgon 29:e juni spelar STOR på Trädgården Live Sessions i Stockholm.

 

 

 

Se hela intervjun av Malkolm Landréus nedan!

 

 

 

 

 

 

Foto: Mariana Benyamin Sir

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL