5a4e458a4d868917a38b4567Advertisement
5a6209e04d86894a898b4567
alpis-2-S
Intervju – Alpis


Inför releasen av EP:n “Med Öppna Ögon” ställde vi rapparen från Rågsved utanför Stockholm mot väggen.

 

 

Efter att ha varit en ständigt återkommande gäst på den svenska rap-scenen släpper Alpis äntligen sin egen debut: EP:n ”Med öppna ögon”. Kingsize var nyfikna på hur det har gått till och ställde Alpis mot väggen.

 

 

Hur länge har du jobbat med EP:n?

 

– Den första låten som gjordes till var “Där Vi Bor”, som vi började spela in för över ett år sen. Jag skulle släppt den i slutet på förra året egentligen – men på grund av vissa händelser så sket det sig och alla mina inspelningar och påbörjade låtar försvann. Mitt privatliv har varit som en bergochdalbana de senaste åren men nu är det betydligt lugnare och jag har mer tid för musiken. Jag kände att jag äntligen kunde få arslet ur vagnen och satte ihop min EP som jag så länge hade velat göra.

 

 

Och nu kommer resultatet, hur nöjd är du?

 

– Jag är grymt nöjd. Min rap och mina texter har aldrig varit bättre. Och med beats från min gode vän Matte Caliste så kan det inte bli dåligt. Ska bli riktigt kul att äntligen få ut den, för min egen skull men också för mina fans, vänner och familj som alltid har stöttat mig.

 

 

Vad var tanken bakom “Med öppna ögon”?

 

– Jag har egentligen inte haft någon speciell tanke bakom den. Jag har spelat in själv när jag fått feeling eller med grabbarna. Sen har det blivit som det blivit. Jag går på känsla och får jag en känsla på ett beat så kör jag på det. Har inte letat efter något speciellt sound, finns det känsla och är det fett så är det. Har aldrig känt någon press på att jag ska göra musik som någon annan gillar. Jag har heller inte brytt mig om vad folk kommer att tycka om den här låten eller den där låten. Jag gör musik som jag själv gillar, tycker jag det är tungt så räcker det för mig.

 

 

Matte Caliste har producerat medparten av spåren, vad har samarbetet med honom betytt?

 

– Det har betytt otroligt mycket för mig. Jag växte upp med Fjärde Världen i hörlurarna så det är verkligen en ära att han tagit mig under sina vingar. Det känns stort att göra en EP med en av sina gamla idoler. Han har pushat och hjälpt mig på många sätt, utan honom hade inte EP:n blivit av. All kärlek och respekt till Matte.

 

 

Hur hookade ni?

 

– Vi har många gemensamma vänner. Han visste att jag höll på att spela in – och när det sen sket sig så ringde han mig och ville göra något. På den vägen är det. Han är en riktigt bra människa rakt igenom och har alltid varit en av mina favoritproducenter. Det fanns inte i mitt huvud att tacka nej till den här chansen.

 

 

Du har ju dykt upp och gästat flera svenska rappare, var det skönt att göra något ”eget”?

 

– Ja, absolut. Det måste vara varje rappares eller sångares dröm: att släppa något på riktigt med ditt eget namn på. Jag gästade på Nimos senaste mixtape, Kartellens debutalbum, Näääks debutalbum och på Fjärde världens senaste album. Vi är vänner privat allihop. Det har inte varit någon musikbusiness utan det har bara varit vänner som gjort låtar med vänner. Inget jidder, inget strul. Bara kärlek, fett mycket garv och sköna kvällar.

 

 

En video, “Bort Härifrån”, har släppts. Kommer det fler?

 

– Yes, det kommer två, kanske tre videos till från EP:n. En av dem släpper vi inom några veckor: “Trottoarbarn”. En djup och personlig låt. Det är Matte Caliste som gjort videon till både den och ”Bort Härifrån”. Sen jobbar Daniel Eriksson, som driver Salong Betong, på en video till låten “Där vi bor”. Det är en skön represent-låt om Vantör. Många kanske undrar vad Vantör är? Det är ett stadsdelsområde där förorterna Rågsved, Hagsätra, Högdalen och Bandhagen ingår. Det kommer bli Daniels första seriösa video och det kommer bli helt galet.

 

 

Hur ser framtiden ut då? Mycket spelningar?

 

– Jag spelar nästan alltid tillsammans med SödraSidan och DC Grimsta, som också är goda vänner. Vi lirar den 27 september på Salong Betongs fyraårsfest “BIG DISCO”. Det kommer att bli årets fetaste fest utan tvekan. Fan, kolla bara in vilka dj:s och akter som kör. – Dagen efter Salong Betong-festen så lirar jag och SödraSidan i Sundsvall, på klubben Memento.

 

 

/Harald Broström

 

Foto: Pressbild

 Publicerat:
RedaktionenNULL