Dani-M-MellanRaderna-S
Dani M: “Jag försöker alltid vara oförutsägbar och förnya mig själv”


Aktuell med den kommande skivan “Hela livet” besökte Dani M Kingsize-källaren och intervjuprogrammet Mellan Raderna för att prata om relationen till Linda Pira, samarbetet med Jireel, varför skivan är mörk och nackdelen med att vara en bred artist.

 

 

Dani M har varit ett stort namn inom svensk rap och reggae i många år men hittills har det bara blivit ett album; “Min grind” som släpptes 2014. I dag meddelar Redline Independent att album nummer två, “Hela Livet”, släpps nu på fredag 3:e november (se låtlistan med gäster och producenter nedan). En het potatis bland fans har också varit den nyfunna relationen till Linda Pira, som han sedan ett tag tillbaka har inlett ett förhållande med.

 

– Det har alltid funnits någon slags kemi, men det har ju inte varit något mellan oss förutom att vi har varit vänner. Men när hon blev singel så började vi prata mer och det blev automatiskt så att vi sökte oss lite till varandra undermedvetet tror jag. Sen hände det bara liksom. Det som är skönt med henne är att vi har varit vänner innan så det var aldrig något konstigt stadie innan, utan när vi kände att det fanns något där, utöver vänskapen, så fastnade vi.

 

 

Inför albumreleasen släppte Dani M även sin senaste singel “Trender” där han för första gången samarbetar med stjärnskottet Jireel. På frågan om han tagit på sig rollen som mentor över den tio år yngre rapparen och sångaren svarar han att han förmodligen lärt sig mer av Jireel än tvärtom.

 

– Jag tror han klarar sig själv. Men som du säger, vi båda tillhör den här melodiska hiphopen men han kör sitt eget race och gör det fett bra. Jag tror inte han behöver så mycket råd från mig, för att vara ärlig. Jag kan snarare ta lite inspiration från honom, för han har lite modernare sound tycker jag. Sen vet jag inte, han kanske har tagit inspiration av mig och har säkert hört mina låtar när han var liten och om det är så är det bara kul.

 

 

Under åren som Dani M har varit aktiv har han gjort allt från starkt politiska låtar som “Agenda” till U-21 kampsången “Nya Sverige”. Han har sysslat med både reggae och hiphop, kan sjunga och rappa och göra hits. Men det finns också en negativ sida av att vara en bred artist.

 

– Nackdelen med det är att jag aldrig kan göra alla nöjda. Släpper jag en sån här låt (“Trender”, reds anm) så blir partyfolket glada medan de som gillar de politiska tänker “vad händer?”. Sen om jag gör en politisk låt så tänker de andra “fan, den här var inte så vibbig”. Så det är en balansgång liksom.

 

 

Se hela intervjun av Malkolm Landréus nedan!
Foto: Artin Hojat
 

 

 

 

 

 

 

Låtlista “Hela Livet”:

 

01. Stereotyp (Prod. Pablo Paz, Jei Gonzales)
02. Trender ft. Jireel (Prod. Jeff Roman)
03. Botten (Prod. Jeff Roman)
04. Hela Livet ft. Abidaz (Prod. Viktor Ax)
05. Nån Annan ft. Jacco (Prod. Masse)
06. Traphouse ft. Abidaz (Prod. Viktor Ax)
07. Vittna ft. Superti & Enes (Prod. Rene Martin)
08. Independent ft. Jamilla Idris (Prod. Pablo Paz, Jei Gonzales)
09. A.T (Prod. Masse)
10. Skuggor (Prod. Masse)
11. Diskografi (Prod. Masse)
12. Ändå jag (Prod. Rene Martin)

 

 

 

 

Ett inlägg delat av DANI M ?????? (@danimofficial)

 

 Publicerat:
Redaktionen5ce2597101aeb74f372e7cc2
NULL