backa-saga-S
Saga Berlin bötfälls för graffiti-konstverk – insamlingen “#Backa Saga” startas


 

 

Den uppmärksammade fotografen och konstnären Saga “Niceguzz” Berlin låg bakom det uppmärksammade konstverket “Uppfinn nått eller dö”, i en torrlagt pool på Personnebadet i Hägersten 2016. Stockholm Stad gjorde därefter en upphandling om sanering till kostnader på uppemot 650.000 kronor, trots att Saga Berlin erbjudit sig att själv anlita en saneringsfirma för en avsevärt lägre kostnad. Skapandet av konstverket “Uppfinn nått eller dö” kunde även beskådadas i Max Perkeles musikvideo “Det Finska Musikundret” (se nedan).

 

Ett drygt halvår efter konstverket skapades så skadades hon även svårt i terrordådet på Drottninggatan, vilket har inneburit en lång rehabiliteringsprocess, något som Aftonbladet speglade i en ny artikel. Via sitt Instagram-konto har Saga Berlin även kommunicerat kring händelserna på Drottningsgatan där hon skades svårt.

 

 

 

 

Under gårdagen hölls rättegång i Stockholm där åklagare yrkade på över 400.000 kronor i skadestånd och böter gentemot Saga Berlin. Efter förhandlingen stod det klart att hon krävs på drygt 300.000 kronor i böter. Domen faller slutgiltigt den 23:e oktober. I en intervju med ETC säger Saga:

 

 “Jag tycker inte jag begått någon skadegörelse. Staden har begått skadegörelse. De skiter i att de förstör hela min framtid.”

 

Nu har en insamling startats till förmån för Saga Berlin. Läs mer nedan!

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL