Carolina Falkholts penis-mural i Stockholm ska målas över


 

 

Konstnären Carolina Falkholt har varit en av Sveriges och Nordens mest profilerade under många år inom gatukonst och graffiti. 2014 prisades hon bland annat på Kingsizegalan. I dagarna har Carolina Falkholt uppfört ny gatukonst i Stockholm, över den sk Kronobergsväggen på Kungsholmen i Stockholm som föreställer en blå jättepenis. Tidigare har hon gjort liknande verk i New York City som dock målats över efter uppståndelse och kritik från allmänheten. I Sverige hoppas hon mer förståelse och säger till Aftonbladet:

 

“Jag tänker att den kanske kan få vara kvar här, att människor tar till sig budskapet och låter det ta plats i samtalet kring kropp, sexualitet och frihet. Jag tror att det här finns ett stort intellektuellt utrymme att prata om ämnet, på ett nyanserat sätt.”

 

 

Efter att verket “Fuck the world” uppmärksammats flitigt av förbipasserande, boende och media, har nu fastighetsbolaget beslutat att målningen ska tas bort. Verket får sitta kvar i en vecka framåt för att sedan målas över. En representant för Atrium Ljungberg säger till Aftonbladet:

 

“Kultur och konst är en viktig del i utvecklingen av intressanta stadsmiljöer. Vi är givetvis måna om den konstnärliga friheten men samtidigt måste vi respektera de närmaste grannarnas åsikter. Genom att låta verket sitta uppe under en kortare period erbjuder vi alla intresserade att ta del av verket.”

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL