Will Smith klar för roll i ny film om Venus och Serena Williams


 

 

I går, måndag, blev det officiellt att det finns planer på att göra en långfilm om Richard Williams, pappa till tennis-stjärnorna Venus och Serena Williams, liv. Den som hittills är uppe på tapeten för rollen är ingen mindre än Will Smith. Filmen med titeln “King Richard” kommer att skildra de utmaningar som Williams ställdes inför i sitt arbete att uppfostra och coacha två elit-idrottare trots att han själv inte hade någon erfarenhet av sporten. Det sägs att filmen kommer att lyfta den 78-sidiga planen för döttrarnas tenniskarriär som färdigställdes då de var ungefär fyra år gamla.

 

Sedan 1994 har Richard Williams stöttat Venus och Serena på sin väg till att bli tennisproffs och har ofta skyddat dem från kritik. Detta visas bäst i ett gammalt klipp där Williams tillrättavisar en reporter som ifrågasätter den dåvarande 14-årige Venus Williams. Kolla in klippet nedan.

 

Något premiärdatum för “King Richard” är ännu inte känt och man har hittills inte spekulerat kring några andra roller förutom Will Smith som Richard.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL