5ddd479890586538a7456db3
Age-of-Samurai-S
Samuraj-version av “Game of Thrones” kommer till Netflix


Läs mer om dramadokumentären “Age of Samurai: Battle for Japan” här.

 

 

Efter att den omåttligt populära tv-serien “Game of Thrones” avslutats och gjort många besvikna står det nu klart att Netflix förbereder en sanningsenlig samuraj-version av krigsdramat. Det är i alla fall så “Age of Samurai: Battle for Japan” beskrivs. Dramadokumentären ska handla om det feodala Japan och dess krigande riken på ett sätt som både är undervisande och underhållande, skriver Deadline.

 

Storyn följer Date Masamune, en ökänd samuraj känd som “One-Eyed Dragon” och stred sida vid sida med Japans tre grundlagsfäder som i mångt och mycket var krigsherrar som ledde arméer av samurajer mot varandra i ett försök att ena landet för 400 år sedan. Som barn ska Masamune ha karvat ut sitt egna öga efter att ha drabbats av smittkoppor, mördat sin yngre bror för att säkerställa sitt släktled och efterträtt sin far vid 17 års ålder och kort efter besegrat angränsande klaner för att ena större delen av norra Japan under sitt styre.

 

Deadline rapporterar vidare att serien för närvarande spelas in i Japan, USA och Kanada och väntas bli klar för att sändas senare i år.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL