game-of-s-07-LS
Premiär i maj för dokumentären “Game Of Thrones: The Last Watch”


 

 

I april är det äntligen dags för den avslutande säsongen av succé-serien “Game Of Thrones”. Nu står det klart att vi en vecka efter sista episoden kommer få se en dokumentärserie om skapandet i fantasivärlden Westeros på Nordirland. I ett års tid har den hyllade brittiska filmskaparen Jeanie Finlay funnits på plats under inspelningen och dokumenterat skapandet av den mest ambitiösa och komplicerade säsongen hittills.

 

“Du får på nära håll följa medarbetarna och skådespelarna som kämpar mot extremväder, deadlines och den alltid lika exalterade fanskaran som hungrar efter spoilers. Det här är mycket mer än en ”making of”-dokumentär. Det är en rolig, hjärtekrossande historia berättad både rappt och med värme om det bitterljuva nöjet av att skapa en hel värld – och att sedan behöva ta farväl av den.”

 

 

Jeanie Finlay har tidigare gjort dokumentärerna “Seahorse”, “Orion: The Man Who Would Be King”, “Pantomime”, “The Great Hip Hop Hoax”, “Sound It Out” och “Goth Cruise”.

 

 

Dokumentären “Game Of Thrones: The Last Watch” har premiär den 27:e maj, exklusivt på HBO Nordic. Se även den officiella trailer för säsong 8 som har premiär 15:e april på HBO Nordic.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL