Kontroversiell Michal Jackson-dokumentär kommer till SVT


 

 

I januari, bara en vecka efter att den uppmärksammade dokumentären “Surviving R. Kelly” haft premiär, kom nyheten att en ny kontroversiell dokumentär om Michael Jackson skulle ha premiär på Sundance Festival.

 

”Leaving Neverland”, döpt efter den kända och privata nöjesparken Michael Jackson lät bygga på sin mark i Kalifornien, följer vi Wade Robson och Jimmy Safechuck som påstås ha blivit sexuellt utnyttjade av popikonen redan när de var i sju- och tioårsåldern.

 

“Det här är inte en film om Michael Jackson. Det här är inte en film om hur Michael Jackson begår övergrepp på små pojkar. Det är en film om två familjer och om hur två familjer accepterade det som deras söner avslöjade för dem flera år efter att Jackson dog”, har regissören Dan Reed sagt i ett uttalande till Variety.

 

Trots att “Leaving Neverland” är en samproduktion mellan HBO och brittiska Channel 4, kommer den inte visas på HBO Nordic. Däremot står det nu klart att den kontroversiella dokumentären kommer till SVT Play den 9:e mars. Del 1 sänds i SVT1 den 12:e mars och del 2 i SVT2 den 14:e mars.

 

Se trailern nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL