Trafikljusen-Film-S
Dokumentärfilmen “Trafikljusen blir blå imorgon” har premiär i september – se trailer här!


 

 

“Trafikljusen blir blå imorgon” är en dokumentär och generationsskildring som tar plats på Stockholms skuggsida. Filmen skildrar en ganska splittrad och gränssökande klick individer men som har ett gemensamt driv i skapandet, kicksökandet och i graffitikulturen.

 

 

Med stora drömmar om något annat, något bättre, på en trådsmal balansgång mellan kaos och kalas. I lägenheter och parker, alltid på väg men ändå hela tiden stampande på samma plats. Tomma folkölsburkar, pizza­kartonger, odiskade vinglas, snabbmakaroner med lågpriskedjans billigaste tomatsås. Skitiga soffor och smutsiga lakan. Kartor av ångestdämpande i jeansen, slarvigt slängda på golvet. Cigarettrök under fläkten och flyktplaner stora som höghus eller platta som pannkakor. Nattpromenader, stökiga utekvällar och tidiga morgnar. Jussi levde för konsten. För graffitin och gänget som målade tåg och tomma tunnelbanestationer. När vissa gick vidare, stannade han kvar. Genom gamla foton och filmer från skakiga handfilmskameror samlar Ragnhild Ekner minnen från ett liv på väg in i en snårig vuxenvärld.

 

 

Dokumentären är gjord i regi av Ragnhild Ekner och har premiär nästa fredag den 8:e september via Folkets Bio. Mer info HÄR!

 

 

 

 

Foto: Folkets Bio

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL