Sega-l
Sega lanserar ny variant av klassiska konsolen Sega Genesis


 

 

Det är många som har växt upp med den klassiska spelkonsolen Sega Genesis, eller Mega Drive som den också kallas. I synnerhet under 90-talet fick 16-bitars konsolen stort genomslag. Nu meddelar Sega att man på Sega Fes 2019, deras årliga event för fans i Tokyo, kommer att släppa varianten Sega Genesis Mini.

 

I sitt tillkännagivande för den japanska versionen av konsolen meddelade spelskaparna att det kommer finnas 40 spel redo att spela. Bland dem ingår titlar som “Sonic 2”, “Puyo Puyo 2”, “Shining Force”, “Castlevania Bloodlines”, “Powerball”, “Gunstar Heroes”, “Space Harrier II” och mycket mer. Men eftersom detta är en japansk version kan det vara så att vissa titlar endast kommer vara tillgängliga i Japan. I så fall kommer den amerikanska versionen av systemet ha en liknande men lite annorlunda uppställning. För den amerikanska versionen av konsolen har Sega hittills tillkännaget titlarna:

 

“Castlevania Bloodlines”
“Comix Zone”
“ToeJam & Earl”
“Space Harrier II”
“Sonic the Hedgehog”
“Altered Beast”
“Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine”
“Ecco the Dolphin”
“Gunstar Heroes”
“Shining Force”

 

Sega meddelade också att den japanska Sega Genesis Mini kommer att ha ett sexknappsstyrare som är identiska i storlek med de ursprungliga kontrollerna, medan den amerikanska versionen kommer att innehålla två treknappade styrenheter som ansluter via USB. Tyvärr är de ursprungliga Genesis-kontrollerna inte kompatibla med det nya systemet.

 

Konsolen kommer att finnas tillgänglig från och med den 19:e september.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL