A_Game_Of_Thrones_board_game_LS
Game of Thrones i spelvärlden


 

 

Sedan serien lanserades 2011 har HBO:s succéserie Game of Thrones fått sig en enorm fanskara. Idag finns det massor av lekfull merchandise kopplad till serien.

 

 

Oavsett om man har sett serien eller inte är det omöjligt att komma ifrån att Game of Thrones är ett globalt fenomen. Och precis som alla andra stora popkulturella händelser har den snabbt börjat yngla av sig bortom TV-rutan. Idag går det att köpa allt från actionfigurer till skolböcker, brädspel till kaffekoppar med Game of Thrones-teman. I denna artikeln lyfter vi fram spel baserade på den älskade serien.

 

 

Brädspel baserade på Game of Thrones

Numera går det att ha klassiska spelkvällar med brädspel med Game of Thrones-tema. Dels har vi gamla klassiker som har gjorts om för att passa serien, dels har vi nya spel helt skapade efter George R.R. Martins magiska värld.

 

När det kommer till det klassiska brädspelen har vi exempelvis fått se massor av olika kortlekar tas fram med Game of Thrones-motiv. Det går också att spela Monopol baserat på seriens värld, där man istället för Drottninggatan har King’s Landing, och spelfigurerna är istället figurer som en varg och järntronen. Givetvis har det också gjorts versioner av det klassiska krigsspelet Risk baserat på Game of Thrones. Något som verkligen kan leda till långa tjafs vid vardagsrumsbordet.

 

Bland alla nya spel byggda på serien är förmodligen A Game of Thrones: The Board Game det allra bästa. Spelet kan beskrivas som en mycket mer avancerad version av Risk där en hel del andra faktorer måste tas i betraktning när man bygger upp sitt rike. Dessutom måste man köra mycket mer strategiskt.

 

 

Och så har vi alla datorspel

Givetvis har vi också fått en hel del datorspel baserade på Game of Thrones. Exempelvis Game of Thrones: Genesis, Game of Thrones och Game of Thrones: Ascent. Bland dessa är förmodligen det sistnämnda det mest välkända, som finns att spela online. Men det har också kommit en hel del andra typer av spel, bland annat ett slotspel som kort och gott heter Game of Thrones. Detta spel finns tillgängligt hos flera spelsajter och om du är sugen på att pröva lyckan hittar du tips på spelsidor hos Casinomir, som också berättar vilka sajter som har bäst bonusar just nu.

 

 

Till och med mobilspel

Utöver datorspel och brädspel har vi till och med fått se en hel del mobilspel baserade på Game of Thrones. Bland dessa är nog Game of Thrones: Conquest det allra häftigaste, som är ett våldsamt strategispel där du ska erövra de sju rikena i Westeros. Frågan är om du har vad som krävs för att bli ensam om järntronen?

 

Den sista säsongen av Game of Thrones har premiär den 14 april och hajpen är enorm. Med andra ord kan vi räkna med att en hel del fler GoT-spel kommer att släppas inom kort. Både klassiska gamla brädspel och nya digitala upplevelser.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL